Odaklanken

Babbel van de week

Afgelopen zondag hield Con Amore de jaarlijkse Luikse Markt, in het Buurthuis Moesel aan de Christinelaan. De Luikse Markt is naar volle tevredenheid verlopen, er waren heel veel bezoekers, die hun ogen de kost kwamen geven in een sfeer van gezelligheid met een vleugje nostalgie. Er was veel in de aanbieding: speelgoed, bordspellen, boeken, muziek (CD’s en LP’s) schilderijen, keramiek, kindermeubels, electronica, sieraden en nog meer. Ook de eigengemaakte Luikse wafels mochten niet ontbreken. Die gingen erin als koek, terwijl men aan de bar van een koele of warme drank kon genieten.
Tijdens de repetitie werd namens de organisatie een woord van dank uitgesproken voor alle koorleden, die zich voor het welslagen van de Markt hebben ingezet. Dit werd beantwoord met een hartelijk applaus.

Tijdens de repetitie werd verder gewerkt aan het repertoire. Waren vorige week muzikanten van het Djembé team aanwezig , deze week kwam een van de twee solistes met ons oefenen voor het Jubileumconcert. De voor deze repetitie geplande nummers zaten er al behoorlijk in, al viel hier en daar iets te verbeteren. De samenzang kwam ook goed uit de verf. Het toewerken naar zo’n groot evenement levert ook wat spanning op, die tegelijk stimulerend is. Er moet wel orde zijn in ‘de klas’. De dirigente klaagt dat haar dirigeerstok te kort is, om een onoplettende zanger te bereiken. Een gevatte opmerking van een zanger wordt even gevat beantwoord met: “Jou spreek ik later nog.”
Alles met een knipoog. Er wordt hard gewerkt om van het Jubileumconcert iets moois te maken. Con Amore treedt op samen met twee solistes, een pianist en een basgitarist, een strijkorkest, een groep danseressen, en een Djembé-ensemble.

Er zijn al veel plaatsen gereserveerd in het Munttheater. Entreekaartjes zijn verkrijgbaar à € 12,50 (inclusief consumptie).
Te bestellen bij het Munttheater Weert tel. 0495-513575, of te reserveren op de website van het Munttheater.

Het concert is zondag 16 April om 14:30 uur.

U bent van harte welkom!


Kijk voor meer informatie op https://conamoreweert.nl/luikse-markt.