Odaklanken

Babbel van de week.

CON AMORE heeft vakantie

Con Amore heeft na het versoepelen van de lockdown in juni al een aantal keren fysiek bij elkaar kunnen komen om te repeteren, eerst buiten de Sint Odakerk, daarna onder dak. Uiteraard werd volgens de geldende Coronaregel onderling 1,5 m afstand bewaard.

Op de eerste dinsdag in juli, voor het laatst in dit seizoen,  zaten zangeressen en zangers voor in de kerk klaar, toen de bel geluid werd: de dirigente kwam binnen…. Vrolijkheid wat de klok sloeg! Na het inzingen werd een deel van het repertoire doorgenomen. De ‘gouwe ouwe’ kwamen goed uit de verf, waaronder het swingende “Sixteen tons” en de “Appalachian dances”, en het Swahili-lied “Takadamu”. Ook de song “When you believe” (uit “The Prince of Egypt”) klonk naar tevredenheid van onze dirigente, maar -geen verrassing!- er valt altijd iets te verbeteren. Er zijn ook een paar ‘fonkelnieuwe’ nummers, zoals het gedragen “Winter is at hand” (tekst van Shakespeare). Als afsluiting is het altijd goed meedeinen met de bootjes op de Amsterdamse grachten.

De dirigente zou een passende selectie maken uit het repertoire en dit aan de leden laten weten. Con Amore zal goed voor de dag komen op het open lucht optreden tijdens het Cultureel Lint in september.

Alles natuurlijk onder het voorbehoud van de dan geldende maatregelen in verband met Corona.

Voor de afsluiting van het seizoen was deze dinsdag een gezellig treffen voorzien in de uitgestrekte achtertuin bij het buitenhuis van onze voorzitster. Er zou ook een traktatie worden aangeboden vanwege het gouden huwelijksjubileum van Henk en Nellie. Dit plan is in het water gevallen door de regenbui, die onze voorzitster zag aankomen. Zij heeft de samenkomst de dag tevoren afgelast en de koorleden uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst, eind augustus, bij haar aan huis, die tegelijk een kick-off zal zijn voor het nieuwe seizoen.

Nu is het ook voor ons koor vakantie, die hopelijk zonnig zal zijn, maar nu alvast begint met een fikse regenbui.

Con Amore wenst u allen een fijne zomer.