Odaklanken

Babbel van de week.

CON AMORE repeteert

Ook op dinsdag 13 oktober repeteerde Con Amore weer in de accommodatie van Scouting Keent-Moesel in de Altweerterkapelstraat. Zojuist waren de strengere Coronamaatregelen bekend gemaakt door premier Rutte… Maar de aanpak van de repetities door het bestuur van Con Amore voldoet hieraan!

Ons koor wordt opgesplitst in stemgroepen, die ieder afwisselend, apart repeteren. Soms wordt de aanwezige groep anders samengesteld, maar het aantal personen is steeds onder het toegestane maximum. Niet alle koren in Weert gaan door met hun repetities, zoals in de pauze was te horen. Con Amore  oefent wel door, zolang als dat kan. Ieder let goed op zijn of haar gezondheid. Bij twijfel, blijf thuis, is het parool.

Vanavond zongen de sopranen als eersten. Daarna nam de dirigente, nu met de bassen en tenoren, een deel van het kerstrepertoire door. Een oude bekende als het lied “Light the lights” kwam behoorlijk goed uit de verf. Maar aan het nieuwe nummer “Jingle bell rock”  valt nog wat, eh, te sleutelen …… Naast oude en vertrouwde liederen als “Joy to the world”, “Stille Nacht, heilige Nacht” en “Jauchzet, Jauchzet” staan dus ook nieuwe nummers op het programma. En daarin zit een uitdaging voor ons. Na de mannenstemgroep was het de beurt aan de alten.

Deze week was de laatste repetitie voor de herfstvakantie: die valt samen met de schoolvakantie volgende week. Over twee weken, 27 oktober, worden we weer verwacht. De Corona-pandemie , en ook het overheidsbeleid, maakt het vooruitzicht tamelijk onzeker: kunnen we optreden met de Kerst, onder welke voorwaarden?  Dat moeten we maar afwachten. Maar we maken er het beste van, en zingen uit volle borst, ja .… ‘con amore’!