Odaklanken

Babbel van de week.

CON AMORE repeteert

Vrolijke noten bij Con Amore

Ondanks de repetitie-stilte bij Con Amore zijn er ook vrolijke noten zichtbaar.
Onlangs hebben enkele ijverige leden wafels gebakken en verkocht. Deze wafelactie leverde voor de kas een mooi resultaat van ruim 350 euro. Chapeau dames en hartelijk dank !!!

Ook werden alle leden thuis verrast met een leuke attentie namens Con Amore. Een onverwachte verrassing om de onderlinge band levend te houden en te versterken.

En …… hoe verloopt de coronatijd bij jullie ?

Bij de 1e lock-down ontstond hier een stilte gevolgd door een explosie van (nog uitgestelde) werkzaamheden, die reeds lange tijd nog gedaan moesten worden. De ramen van de schuur waren aan vervanging toe. Dat was een behoorlijke klus. Ook de achterpui moest grondig schoongemaakt worden. Dus de waterslang werd uitgerold en met een stevige waterstraal gereinigd. Bij binnenkomst bleek dat de horren mooi schoon waren, maar er stond toevallig nog wel een raam open. De ijver buiten kon dus binnen worden voortgezet. Tijd genoeg!

Daarna volgde het werk buiten. Er werd volop gesnoeid, de borders bijgewerkt en, terwijl de vrouw des huizes boodschappen haalde, maaide echtgenoot het gazon. Door de  oppervlakte werd er al jaren een zitmaaier gebruikt. Dus ook deze dag, enthousiast werden er banen getrokken en toen was daar de vijver. De maaier stopte netjes op tijd. Nu moest er juist geschakeld worden en dan weer gas ………… Een hevige plons volgde. (het hele “getuig” lag in het water). Een toevallige passant bood z’n hulp aan. Bij thuiskomst trof de vrouw een super schone grasmaaier en man. De rest van de zomer hoorden we bijna geen kikker meer kwaken. Bang dat de reiger of wederom een grasmaaier het gekwaak zou verstoren.

Zielsgelukkig                             (uit een gedicht van Toon Hermans)
Er moeten mensen zijn,
Die zonnen aansteken
Voordat de wereld verregent.
Er moeten mensen zijn,
Die op hun stoelen gaan staan
Om sterren op te hangen.
Er moeten mensen zijn,
Die ons verwarmen.
Bij dat soort mensen wil ik horen,
Die op het tuinfeest in de regen blijven dansen.
Ook als de muzikanten al naar huis zijn gegaan.
De muziek gaat DOOR
De muziek gaat DOOR
en DOOR.